Artemisia annua доказва, че инхибира растежа на рака.

 

Artemisia annua доказва, че инхибира растежа на ракаМножектво изследвания от цял ​​свят през последните няколко години потвърдиха, че древното билково лекарство Artemisia (наричано още Сладък Пелин) блокира развитието на няколко вида рак. Те включват рак на дебелото черво, рак на гърдата, рак на белия дроб, рак на панкреаса, рак на мозъка, рак на простатата, левкемия и други.

Обсъдихме способността на Artemisia като билка/растение да инхибира треска от денга. Също така обсъдихме как сега се използва Artemisia при лекарства за малария .

Други изследвания са установили, че видовете Artemisia са антибиотични и анти-паразитни, както и антивирусни и противогъбични.

Сега откриваме, че тази лекарствена супер билка е доказана в друга медицинска област: борба с рака. Нека да разгледаме част от изследванията.

 Artemisia за рак на простатата

Изследователи от Лабораторията за изследване на рака в Калифорнийския университет в Бъркли проверяват екстракт от Artemisia срещу човешки ракови клетки на простатата от два различни вида. Това изследване през 2017 г. установява, че екстрактът от артемиснин прекъсва процеса на приемане на андроген сред раковите клетки на простатата. Това ефективно намалява процеса, който клетките на рака на простатата използват за размножаване.

Изследователи от медицинското училище в Масарския университет в Чешката република откриха в друго изследване през 2017 г., че няколко съединения в Artemisia, включително дихидроартемизинин и арсесунат, активно убиват клетки на рак на простатата (цитотоксични).

Друго изследване от 2017 г. от китайския медицински университет в Нанкинг е изучавало екстракт от Artemisia annua, наречено Artesunate. Подобно на изследователите в Бъркли, те открили, че Artesunate блокира андроген рецепторните протеини, които на свой ред потискат туморния растеж и водят до смърт на раковите клетки.

Пелин и рак на дебелото черво

През 2014 г. лекарите в университета „Сент Джордж“ в Лондон – Великобритания „Сент Джордж“ Healthcare NHS Trust провеждат фаза II на клинично изпитване на екстракта Artemisia Artesunate. Това е двойно-сляпо, плацебо-контролирано клинично изпитване.

Изследователите са изследвали 20 пациенти с колоректален рак. Пациентите получават плацебо или 200 милиграма орастинут всеки ден в продължение на четиринадесет дни. След периода на лечение всички пациенти са претърпели операция за отстраняване на раковите участъци.

Изследователите установяват, че в две трети от пациентите, лекувани с екстракт от Artemisia, се откриват значителни количества умрели туморни клетки. Те също така откриват 89 до 92% намаление на клетките от рак на дебелото черво и повишена експресия на CD31 – което помага на организма да убива раковите клетки сред тези пациенти.

След това 42 месеца по-късно изследователите установяват, че има само едно повторение на рака на дебелото черво сред тези, които получават 14-дневно лечение. Това се сравнява със шест пациента, които са имали рецидиви в групата на плацебо.

Изследователите заключават:

„Artesunate има антипролиферативни свойства при колоректален рак и обикновено се понася добре.“

В едно изследване през 2017 г. медицински изследователи от университета „Ханм“ в Корея установили, че екстрактът на Artemisia annua е потискал растежа на човешки клетки от рак на дебелото черво. Екстрактът е направил това с помощта на редица различни процеси, включително памук извън способността му да прави ДНК. Artemisia също прекъсва имунната дейност на раковите клетки и метаболизма.

 

Artemisia за рак на гърдата

Няколко проучвания, включително някои от гореизброените, установиха, че човешките ракови клетки на гърдата са инхибирани и дори убити при лечение с Artemisia annua.

В проучване от 2017 г. от германския университет в Хайделберг и университета „Йоханес Гутенберг“ 23 пациенти с рак на гърдата бяха тествани в клинично проучване фаза I на Artemisia екстракт Artesunate. Фаза I клинично проучване се фокусира върху създаването на безопасни дози за по-нататъшни клинични проучвания.

Учените са дали на пациентите 100, 150 или 200 милиграма Artesunate на ден за 8 седмици. Това е в допълнение към текущата терапия за рак.

Изследователите установяват, че 200 милиграма Artesunate на ден са безопасни и толерирани. Те препоръчват 200 милиграма на ден за бъдещо клинично проучване.

 

Artemisia за левкемия

Друго изследване от 2017 г. е тествало екстракт от Artemisia срещу човешки левкемични клетки K562 и HL-60. Това изследване установи, че екстрактът от Artemisia е убил левкемичните клетки от двата вида в рамките на 48 часа след контакта.

Изследователи от Израелския Каплан Медицински център са получили В клетки от хронична лимфоцитна левкемия от седем левкемии. Те са били на различни етапи от болестта.

Изследователите са открили в това изследване през 2017 г., че Artemisia absinthium е убил 75% от клетките на левкемията, като 70% са убити през първите 48 часа.

Рак на черния дроб

Изследователи от университета „Коунг Хе“ в Корея са изпитали екстракт от капилярите „Артемизия“ срещу ракови клетки от черния дроб. Те открили, че екстрактът от Artemisia блокира туморния растеж чрез активиране на IL-6 цитокини. Това блокира сигналния път на транскрипцията 3, който тези ракови клетки използват за образуване на тумори.

Изследванията от китайския янбински университет са изследвали екстрактите на Artemisia срещу ракови клетки от черния дроб заедно с раковите клетки на маточната шийка.

Те също така откриват, че екстрактът стимулира инхибирането на раковите клетки между двата типа ракови клетки.

 Комбинирана терапия с Artemisia

Изследването установи, че Artemisia изглежда добре функционира, когато се комбинира с други лечения – дори конвенционална химиотерапия. Изследването е установило, че той има синергизиращ ефект.

Д-р Томас Ефърт и сътрудници от Института по фармация и биохимия в Университета „Йоханес Гутенберг“ и неговият екип също установиха, че екстрактите от Artemisia annua успешно подтискат раковите клетки от различни видове.

В доклад от 2017 г. д-р Еферт очерта цялостна методология за комбиниране на Artemisia с лекарствени терапии, които вече са показали успех в инхибирането на рака и свързаните с него симптоми. Изследванията му показват, че много от тези конвенционални лекарства са синергични с Artemisia.

Оригиналът на публикацията може да намерите на: www.realnatural.org                          Herbacross – Сладък пелин

 

Артемизининовата билка инхибира растежа на множество ракови заболявания