Под паразити се разбират всички патогенни микроорганизми в тялото ни, причиняващи заболявания: паразити, протозои, бактерии, гъбички, вируси.

Някои паразити буквално хакват имунната ни система, като я заблуждават че са част от организма, за да не бъдат разпознати и атакувани. Така могат да прекарат години, хранейки се от нас.

Паразитите консумират около 20% от хранителните вещества на организма на ден. В същото време те отделят токсини, които тровят тялото. Чувстваме умора, тревожност, отчаяние и раздразнителност.

Организмът ни като защитна реакция започва да складира мазнини, което води до напълняване.

Инфектираният с паразити организъм се намира в непрекъснато състояние на война.

В такова стресово състояние клетките спират да се възпроизвеждат.

Имунитетът ни отслабва. Засилват се процесите на стареене. Това ни прави податливи на всякакви заболявания.

Няколко дена след приема на Сладък пелин се усеща прилив на енергия, повишен тонус и настроение. Започва трайното прочистване на тялото от паразити.

В организма ни е заложен автоматичен код за регенерация – възстановяване на увредените тъкани.

Стартира процесът на изграждането на нови здрави тъкани и органи, закодиран в ДНК-то на всяка клетка. Някои тъкани се обновяват за часове, други – за седмици.

Като по чудо изчезват заболявания, които не се влияят от лекарства.

Сладък пелин получава Нобелова награда

за изключителното си антипаразитно действие без резистентност, т.е. паразитите са унищожени напълно и не се възстановяват.

Билката Сладък пелин /Artemisia Annua/ е използвана в Китай за лечение на треска и малария в продължение на повече от 2000 години.

Сладък пелин Artemisia Annua

Освен при малария, билката се използва и за бактериални инфекции като дизентерия и туберкулоза, заболявания, причинени от паразити и акари, туморни заболявания, гъбични инфекции, вирусни инфекции и дори обикновена настинка.

Други приложения включват лечение на разстроен стомах, жълтеница, псориазис, системен лупус еритематозус (SLE) и други автоимунни нарушения, загуба на апетит, нарушения на кръвоносните съдове, запек, разстройства на жлъчния мехур, болки в стомаха, болезнена менструация и ревматизъм.

Антипаразитна активност

Днес най-проученото производно на сладкия пелин е Артемизин, който е високо клинично оценен и е единственото антималарийно лекарство, за което никога не е била документирана клиничната резистентност.

Артемизин и неговите производни са токсични за паразитите при наномоларни концентрации, предизвикващи специфични мембранни структурни промени в стадия на еритроцитите, които убиват паразитите.

Сладкият пелинът се използва за елиминиране на кръгли червеи. Различните видове кръгли червеи са най-честата инфекция с паразити в света, разпространявани директно от човек на човек. Кръглите червеи могат да причинят кашлица, задух, болки в корема, гадене и диария, кръв в изпражненията и ред други заболявания.

Имуномоделираща активност

Сладкият пелин показва наличието на полизахариди, които променят функцията на макрофагите и броят на неутрофилите (тип бели кръвни телца) благодарение на сулфатни полизахариди като ксилоза, глюкоза, арабиноза, галактоза и галактозамин.

Антимикробна активност

Изследванията показват, че билката показва широк спектър на антимикробна активност срещу няколко бактериални щамове, включително ешерихия коли и салмонела.

Сладкият пелин също така е доказано, че убиват гъбички. Билката потиска растежа на много широк спектър от тествани гъбички и демонстрира антиоксидантни свойства по време на тестването.

Друго изследване, показва, че сладкият пелин потиска растежа на Candida albicans. Това е най-честият тип инфекция от дрожди, открита в устата, в чревния тракт и влагалището, и може да засегне кожата и другите лигавични мембрани. Candida albicans може да причини всички видове общи, но силно нежелани симптоми на кандидоза.

Антитуморна активност

Наскоро бяха проведени изследвания, публикувани в сп. “Life Science”, които доказват, че артемизининът, производно от билката “Sweet wormwood” или ” Artemisia Annua” (“Сладък пелин”), убива до 98% от раковите клетки за по-малко от 16 часа!

Противораковата активност на артемизинин и неговите производни се дължи на образуване на свободен радикал, което причинява молекулно увреждане и клетъчна смърт на туморните клетки като не засяга здравите клетки.

Туморните клетки имат стотици пъти повече трансферинови рецептори. Така те усвояват многократно повече желязо,

което след това предизвиква образуването на свободни радикали от артемизинин. Това води до молекулярно увреждане и до клетъчна смърт на Туморните клетки.

Все повече учени са на мнение, че туморът представлява разплодила се колония микропаразити и може сама достатъчно бързо да изчезне без операция, a чрез обезпаразитяване с чудотворната билка Сладък пелин.

Комплексна полезност:

Микропаразитите се явяват главна причина за мъжкото и женското безплодие и импотентност (поразяване на пикочополовата система с колонии паразити). Помятанията (организмът изхвърля атакуващите плода паразити, а заедно с тях и самия плод), преждевременните раждания, детската смъртност, болестите, физическите и умствени отклонения, алкохолизма, наркоманията и т.н.

Хората, които са се избавили от паразитите, губят влечението си към спиртните напитки, пушенето, кафето, наркотиците. Чистият организъм, чистата клетка на човека ги отхвърля.

Лекарите препоръчват да пречистваме организма си със Сладък пелин поне веднъж годишно като приемаме билката в продължение на 3 месеца. В резултат на терапията повишава тонуса и енергията, подобрява качеството на съня, засилва имунитета, намалява склонността към боледуване, нормализира храносмилането, премахва умората и лошото настроение.

Противопоказания:

Билката не се препоръчва на бременни или кърмещи жени поради липса на налични научни доказателства за нейната безопасност за плода.

Не се препоръчва да се приема едновременно с антибиотици.

Почти всички болести на човека са причинени от паразити.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *